Esti aici:

Pilates

In lumea fitness-ului, Joseph Pilates a fost o figura revolutionara. El a dezvoltat un sistem de antrenament al corpului si al mintii cu peste 80 de ani in urma. Exercitiile atat de cunoscute pentru lumea timpului nostru imbina metode traditionale caracteristice atat Occidentului, cat si Orientului. Metoda Pilates reprezinta o experienta completa trup-minte, ce poate fi integrata cu cea mai mare usurinta in programele noastre agitate.

Metoda Pilates ne ajuta sa scapam de celulita si sa obtinem un corp zvelt.

Este adevarat ca metoda Pilates tinde a sculpta corpul si a-l modela, dar nu intr-o forma migaloasa sau supranaturala. Schimbarile se produc natural.

Aceste exercitii iti oxigeneaza muschii si cresc flexibilitatea corpului. Prin exercitiile destinate zonei abdominale se urmareste, dezvoltarea musculaturii si imbunatatirea circulatiei sangvine si a musculaturii interne a zonei pelviene, cu rezultate benefice asupra vietii sexuale.

Dupa cateva ore de Pilates vei observa o remodelare placuta a corpului - tonifierea abdomenului, imbunatatirea formei picioarelor in general si ameliorarea aspectului zonelor cu probleme - fese si coapse.

La nivel fizic, metoda Pilates contribuie si la alte lucruri cum ar fi:

  • Maresc forma fizica a corpului;
  • Imbunatatesc sanatatea articulatiilor, maresc mobilitatea si agilitatea intregului corp;
  • Mareste forta fizica si rezistenta si previne posibilele leziuni;
  • Imbunatateste controlul mintii asupra corpului, mareste consecventa si increderea;
  • Corecteaza si rectifica pozitia spatelui, prin reducerea durerilor cauzate de pozitia defectuoasa la birou.

O parte din aceste rezultate ofera beneficii si la nivel mental si spiritual, iar practicarea constanta a acestora este o metoda foarte buna de relaxare, punand in prim plan atitudinea si valoarea fiecarui individ.